Alles over onze hypotheken

Een huis kopen doe je niet zomaar. Een hypotheek kiezen ook niet. Die hypotheek heb je voor een hele tijd, net als je huis. Je kunt online veel vinden. Maar weet je dan of die hypotheek bij jou past? Wat de kleine lettertjes zijn? Het gaat om veel geld. Alle reden om je goed te laten adviseren.

Bijvoorbeeld over de Groene Hart Hypotheek. Omdat wij advies belangrijk vinden, kan je onze hypotheek alleen bij je adviseur afsluiten. Een adviseur die je op deze site vindt, om precies te zijn. Want wij vinden het ook belangrijk dat je adviseur alles weet over verduurzamen! Als je voor onze hypotheek kiest, krijg je gratis advies over verduurzamen. Daarnaast bespaar je dubbel, met minder energiekosten én minder rente. Want verduurzaam je, dan belonen wij je met lagere rente!

Wist je dat je bij Groene Hart Hypotheken

  • gratis advies krijgt over energie besparen?
  • rentekorting krijgt indien je energielabel A hebt of behaald?
  • rentekorting krijgt indien je jouw woning twee stappen verduurzaamd?

Wij hebben drie hypotheekvormen.

Je adviseur kan je alles vertellen over deze hypotheekvormen en welke het beste bij jou past. Maar om jou al te informeren vind je ze hier alvast op een rij.

Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het al. Je lost tijdens de looptijd niet af en betaalt alleen . Omdat je geen aflossing betaalt, zijn je maandlasten vrij laag. Maar let op: aan het einde van de looptijd moet je wel aflossen! Je moet dus tijdens de looptijd goed nadenken over hoe je dat gaat doen!
Lees verder

 

 

 

Annuïteitenhypotheek

Elke maand betaal je een vast bedrag. Dat bedrag is rente én een stuk aflossing. Aan het begin is de rente hoger dan de aflossing. Aan het einde van de looptijd is dat juist andersom. Die hogere rente aan het begin betekent dat je meer kan aftrekken van de belasting. Later is dat minder. Je netto woonlasten nemen dus toe tijdens de looptijd. Je lost het hele bedrag tijdens de looptijd af.
Lees verder

Lineaire hypotheek

Tijdens de hele looptijd los je elke maand hetzelfde bedrag af. Daardoor wordt je hypotheeklening steeds lager. En dat betekent dat je elke maand steeds wat minder rente betaalt. Je hoogste belastingvoordeel is aan het begin, als je de hoogste rente betaalt. Aan het einde van de looptijd heb je het hele bedrag afgelost.
Lees verder

Vind een adviseur