Aanvraag proces Groene Hart Hypotheken

Een hypotheek aanvragen doe je niet elke dag en is best ingewikkeld. Welke stappen moet je nemen om een hypotheek af te sluiten? Om je een idee te geven, hebben we de stappen voor je op een rij gezet.

Aanvragen via je hypotheekadviseur

  1. We beginnen met het aanvragen van een renteaanbod. Dat doet jouw hypotheekadviseur op basis van het advies. Daarvoor heeft je adviseur je inkomens- en persoonsgegevens, zoals je legitimatie en loonstrook, nodig.
  2. Groene Hart Hypotheken stuurt het renteaanbod naar je hypotheekadviseur.
  3. Jouw adviseur bespreekt het renteaanbod met je. Ben je het ermee eens, dan teken je het aanbod. De adviseur stuurt het getekende renteaanbod naar Groene Hart Hypotheken. Ook het taxatierapport, de koopovereenkomst en andere benodigde stukken gaan naar Groene Hart Hypotheken.
  4. Groene Hart Hypotheken beoordeelt de van de adviseur ontvangen stukken binnen 24 uur.
  5. Is Groene Hart Hypotheken akkoord met de aangeleverde stukken? Dan ontvangt je hypotheekadviseur van Groene Hart Hypotheken een hypotheekaanbod.
  6. De hypotheekadviseur bespreekt het hypotheekaanbod met je. Ben je akkoord? Dan ontvangt Groene Hart Hypotheken binnen 21 dagen het door jou ondertekende aanbod terug van je adviseur.
  7. Groene Hart Hypotheken bevestigt schriftelijk de ontvangst van het getekende hypotheekaanbod.
  8. Groene Hart Hypotheken zorgt dat de notaris de informatie krijgt om de hypotheekakte op te maken. Jij ondertekent dan de akte bij de notaris.
  9. De notaris stuurt de getekende hypotheekakte naar Groene Hart Hypotheken. Via Mijn Groene Hart kun je inloggen op je persoonlijke dossier.