Energielabel en certificeren

Voor een Groene Hart Hypotheek heb je een energielabel nodig: vóór je begint én na de verduurzaming. Waarom? Voor iedere twee stappen verbetering, krijg je korting op de rente. Bijvoorbeeld als je van energielabel G naar E gaat. Je krijgt ook rentekorting als je woning energielabel A of B heeft. De Energiebespaarders kunnen de certificering verzorgen. Wel zo handig!

Wat kost het?
De Energieadviseur komt bij jou thuis langs en neemt alle kenmerken van je woning op. Voor een eengezinswoning kost dat normaal ongeveer €190. Voor een appartement is het gemiddeld €100. Let op: deze prijzen kunnen nu hoger zijn.

Vraag op tijd aan
Al sinds begin 2020 is de huizenmarkt oververhit. Omdat het energielabel verplicht is bij de verkoop van een huis, hebben Energieadviseurs het heel erg druk. Vraag je label dus op tijd aan. Een aanvraag kan namelijk een paar weken, maar zelfs maanden duren.

Verduurzamen-Certificeren

Vind een adviseur

De Bespaarcheck!

De actuele rente

Alleen bij Groene Hart Hypotheken!

Advies voor verduurzaming plús certificeren van het energielabel: nu voor maar
€149 in plaats van €484!*

*Voorwaarde: een of meer installaties van verduurzamingsoplossingen worden uitgevoerd door De Energiebespaarders. Laat je het werk niet door De Energiebespaarders doen? Zoek dan zelf een erkende partij om het energielabel te certificeren.

Waarom een energielabel?

Het energielabel vertelt je hoe energiezuinig je huis is. Ook laat het zien wat je kan doen om het te verbeteren. Een geldig energielabel is verplicht als je je huis verkoopt of gaat verhuren. Je riskeert een boete als je geen energielabel hebt.

Wat is het energielabel van je huis? Kijk op Zoek je energielabel.
Heb je geen label of is het verlopen? Lees hoe je een label kan registreren.

Kopers en huurders kunnen aan het energielabel zien hoe (on)zuinig een woning is. Handig, want dat bepaalt de hoogte van de energierekening en je wooncomfort. Bovendien is een energiezuinige woning beter voor het milieu. De klassen van het label gaan van A++++ (heel zuinig) tot en met G (heel onzuinig). Een heel energiezuinig huis heeft goede isolatie, duurzame verwarming en zonnepanelen.

Hoe werkt het?

Zo vraag je een energielabel aan:

  • Je vraagt De Energiebespaarders jouw woning te laten opnemen.
  • De Energieadviseur komt langs en neemt de kenmerken van je woning op.
  • De Energieadviseur registreert het energielabel in de database EP-online van de Rijksoverheid.
  • Je ontvangt van de Energieadviseur een pdf-document met het label, dat tien jaar geldig is.
  • Op Zoek je energielabel vind je je label en tot wanneer het geldig is.

Verduurzamingsadvies bij een Groene Hart Hypotheek
Normaal €189, bij een Groene Hart Hypotheek voor €0

Verduurzamingsadvies inclusief een energielabel
Normaal €484, bij de Groene Hart Hypotheek voor maar €149*

*Voorwaarde: een of meer installaties van verduurzamingsoplossingen worden uitgevoerd door De Energiebespaarders. Laat je De Energiebespaarders het werk niet doen? Regel dan zelf een erkende partij voor het certificeren van het energielabel.

Huis verkopen? Gebruik je energielabel!

Een gunstig energielabel is een goed verkooppunt. Het vermeerdert de waarde van je woning. Als je al een energielabel hebt, dan moet je het vermelden in advertenties, bijvoorbeeld op Funda of Facebook. Heb je nog geen label, dan hoeft dat nu nog niet, maar vanaf 1 januari 2022 is het verplicht. Verder moet je het label bij overdracht aan de koper geven. Doe je dat niet, dan kun je een boete krijgen.

Huis kopen? Vraag om energielabel!

Koop je een huis, let dan op het energielabel. In een zuinig huis woon je fijner en het scheelt in je energiekosten. Staat het energielabel niet in de advertentie? Vraag er dan om bij de makelaar, want je hebt er recht op. En koop je een onzuinig huis dat je wil verduurzamen? Bespaar dan flink met een Groene Hart Hypotheek!