rente

 • Wat zijn de rentetarieven van Groene Hart Hypotheken?

  Wij hebben diverse rentevaste periodes. We hebben altijd de actuele rentes voor je paraat op de site.

 • Wat is het jaarlijkse kostenpercentage?

  Het JKP is een afkorting van jaarlijks kostenpercentage. JKP drukt de totale kosten van de hypotheeklening uit in een jaarlijks percentage. De totale kosten van de hypotheeklening bestaan uit: het rentepercentage, de eenmalig gemaakte kosten en de regelmatig terugkerende kosten. Met het JKP kun je een betere vergelijking maken met andere hypotheekaanbieders. Je treft het JKP aan in het renteaanbod, het hypotheekaanbod en het hierbij gevoegde informatieblad (ESIS: European Standardized Information Sheet).
  In het JKP nemen we de volgende kosten op, indien en voor zover de adviseur deze aan ons doorgeeft: taxatiekosten, kosten bouwkundige keuring, kosten bankgarantie, premie overlijdensrisicoverzekering/levensverzekering, premie opstalverzekering, bemiddelingskosten ten behoeve van de lening en/of aankoop van de woning, advieskosten, kosten inschrijving hypotheekregister.

 • Waaruit bestaat de rente die ik betaal op mijn hypotheek?

  De rente die je betaalt, is afhankelijk van de hoogte van je lening ten opzichte van de waarde van je woning.
  Groene Hart Hypotheken rekent altijd een risico-opslag. Deze wordt hoger als je een hogere hypotheek afsluit
  ten opzichte van de waarde van het onderpand. We hebben altijd de actuele rente’s voor je paraat op onze site

 • Krijg ik mijn definitieve rente schriftelijk bevestigd na het passeren van de akte bij de notaris?

  Ja. Na het passeren ontvang je een schriftelijke bevestiging waarin wij de passeerrente vermelden. Die is gelijk aan of lager dan de rente in het renteaanbod en/of hypotheekaanbod, maar nooit hoger.

 • Kan ik tussentijds mijn rentevaste periode wijzigen?

  Wil je tussentijds de rentevaste periode wijzigen? Ga voor dit soort ingrijpende verzoeken en andere verzoeken waarvoor je advies nodig hebt, naar je hypotheekadviseur.
  Ben je op zoek naar een andere hypotheekadviseur, dan helpen we je graag met een overzicht van de hypotheekadviseurs bij jou in de buurt.

 • Hoe is de rente tot stand gekomen?

  Hoe de rente tot stand komt, hebben we voor je op onze site voor je uiteen gezet

 • Hoe gaat de hypotheekrente zich ontwikkelen?

  De hypotheekrente wordt gebaseerd op het rendement op staatsleningen. De rente is de afgelopen jaren steeds verder gedaald.

  Na de start van de coronacrisis steeg de rente iets om vervolgens weer wat te dalen. Het is onzeker hoe de rente zich de komende periode gaat ontwikkelen

 • De rente in mijn rente- en hypotheekaanbod is hoger dan de huidige rente, welke rente krijg ik bij passeren?

  Bij passeren kijkt Groene Hart Hypotheken welke rente het laagste is, de rente uit je hypotheekaanbod of de rente op het moment van passeren. Na passeren sturen wij een schriftelijke bevestiging waarin wij de passeerrente vermelden. Deze is dus nooit hoger dan de rente in je hypotheekaanbod, maar kan dus wel lager zijn. Deze zogenaamde dagrente geldt voor de hele periode van 6 maanden.